Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• islam_ingerfurseth_660 Islam omtales med negativt fortegn 11. apr. 2018 13:55

På 1970- og 80-tallet presenterte norske media kristendom som en streng og konservativ religion. I dag har islam overtatt plassen.

• kvinnedagen_ch_660 Den nye feminismen 8. mars 2018 08:08

#Metoo-kampanjen som feide over verden og Norge før jul går inn i det som kalles feminismens fjerde bølge. Professor Cathrine Holst synes kvinnene i dagens kvinnekamp ser ut til å stå mer samlet enn ved årtusenskiftet.

Arrangementer

• Prøveforelesning: Bjørn Schiermer Andersen - Bruno Latour and relational sociology 25. apr. 2018 09:15

Styret, staben og alle studenter ved ISS inviteres til prøveforelesningene som skal holdes av de innstilte kandidatene i forbindelse med tilsetting i stilling som 1. amanuensis i sosiologi. Prøveforelesningene er åpne for alle.

• ulrikkew_350 Disputas: Ulrikke Bryn Wethal 8. mai 2018 10:30

Master i samfunnsgeografi Ulrikke Bryn Wethal vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor) ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

When China Builds Africa. Linking construction projects and economic development in Mozambique

• Lectures on Gender and Extremism 14. mai 2018 10:00

Professor Kathleen Blee and professor Michael Kimmel lectures on the relations between Gender and Extremism.