Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• asyl660 UDI bør åpne for mer tvil i saksbehandlingen 18. mai 2017 15:03

Ved å gi saksbehandlerne rom til å tvile kan UDI forbedre behandlingen av asylsøknader, skriver Tone Liodden i sin ferske doktoravhandling ved ISS.

• barn_skilsmisse_660 Foreldre er ikke beskyttet mot økning i samlivsbrudd 25. apr. 2017 12:48

Andelen samlivsbrudd har økt kraftig de siste 40 årene og en ny undersøkelse viser at par med barn ikke er beskyttet mot denne økningen. - Vi er overrasket over at det er like stor økning i samlivsbrudd blant foreldre som blant barnløse, sier forsker Rannveig K. Hart ved UIO.

Arrangementer

• martin_dijst_150 Martin Dijst: Pathways to Healthy Urban Living 29. mai 2017 14:15

We are pleased to invite you to the next event of the Cities & Society seminar series: Pathways to Healthy Urban Living by professor Martin Dijst.

• selma_lyng_250 Disputas: Selma Therese Lyng 30. mai 2017 10:30

Cand.polit. i sosiologi Selma Therese Lyng vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor) ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Fra likestilt til nytradisjonell. En prosessorientert studie av arbeidfamilietilpasninger blant norske foreldre i konkurranseintensive karrierejobber

• michael-gratz Michael Grätz: Reinforcing at the Top or Compensating at the Bottom 31. mai 2017 14:15

Reinforcing at the Top or Compensating at the Bottom?

Nonlinearities in the Association between Family Background and Academic Performance in Germany and Norway

Michael Grätz (Nuffield College, University of Oxford)

Øyvind Wiborg (UiO)