I media - Side 3

Foto av Kalle Moene

De kommer i egne jetfly for å fortelle oss at ulikheten i verden er litt for stor, skriver Kalle Moene i DN, lørdag 21. januar.

Foto av Ragnar Torvik

Jeg er ikke veldig begeistret. Trump er valgt på en retorikk som er splittende. Det er ikke det verden trenger, sier Ragnar Torvik, sitert i Adresseavisen, fredag 20. januar.

Mari Rege

Karakter på orden og oppførsel kan bidra til at vurderingen brukes som et negativt virkemiddel i stedet for et virkemiddel som skal støtte elevenes sosiale og emosjonelle utvikling, sier Mari Rege, sitert i Aftenposten, torsdag 19. januar.

Kalle Moene

Det er en voldsom etterspørsel etter å rangere land på ulike felt, men slike lister er ingen fasit på for eksempel hvilket land som er best å leve i, sier Kalle Moene, sitert i Vårt Land, torsdag 19. januar.

Katinka Holtsmark

Svar på debattinnlegg om undervisning i samfunnsøkonomi ved UiO fra Katinka Holtsmark i Klassekampen, torsdag 19. januar.

Sara Cools

Hva er «jobless growth»? Sara Cools svarer i spalten "Spør økonomen" i Klassekampen, torsdag 19. januar.

Simen Markussen

Borgerlønn kan være god fordelingspolitikk, men blir neppe noe å leve av, skriver Simen Markussen i DN, fredag 13. januar.

Katinka Holtsmark

Svar på debattinnlegg om modeller i undervisningen i samfunnsøkonomi ved UiO fra Katinka Holtsmark i Klassekampen, fredag 13. januar.

Karine Nyborg

Frederic Hauge vil ha slutt på subsidier til olje- og gassvirksomhet. Det er vi enige i. Men flere av forslagene hans om endret petroleumsbeskatning (Klassekampen 10. januar) bommer på målet - og forslaget om redusert skattesats treffer galt mål, skriver Diderik Lund og Karine Nyborg i Klassekampen, torsdag 12. januar.

Kalle Moene

Men jeg syns vi skal slutte å si at økonomene taler med én stemme. Det er ulike stemmer, med litt ulike oppfatninger, og det gjør at vi ikke er så dumme som vi ellers hadde blitt, sier Kalle Moene, sitert i Adresseavisen, onsdag 11. januar.

Steinar Holden

Pengepolitikken har fungert godt, men det er fortsatt rom for forbedringer. Vi kan lære av amerikanerne, skriver Steinar Holden i DN, torsdag 5. januar.

Halvor Mehlum

Innlegg i Klassekampen av Halvor Mehlum, lørdag 24 desember.

Sara Cools

Hva er følgene av å innføre borgerlønn, slik de nå gjør forsøk med i Finland? Sara Cools svarer i spalten "Spør økonomen" i Klassekampen, torsdag 22. desember.

Kalle Moene

Når statens voldsmonopol erstattes av privat initiativ, er det duket for komplett katastrofe, skriver Kalle Moene i DN, lørdag 17. desember.

Sara Cools

Innlegg i Klassekampen av Sara Cools, onsdag 30. november.

Kalle Moene

Teorien om at utemmede markeder sprer velstanden fra toppen og ned, er feil. Det hevder 13 toppøkonomer i nytt opprop. Kalle Moene i Klassekampen, tirsdag 6. desember.

Verden opplever en tillitskrise. Store grupper føler at de ikke er blitt hørt. Vi trenger svar som fungerer for dem og for verden, skriver Karen Helene Ulltveit-Moe i DN, fredag 2. desember.

Kalle Moene

Donald Trump og Robert Mugabe har ikke bare proteksjonismen felles, skriver Kalle Moene i DN, laurdag 12. november.

Den nordiske modellen står seg godt mot Nima Sanandajis kritikk. Likhet og vekst går hånd i hånd, skriver Jo Thori Lind og Einar Lie i Dagbladet, 14. oktober 2016.

Hjemkommunene til representanter fra fylkesordførerens parti får større fylkeskommunale investeringer i veier, kulturhus og idrettsanlegg, skriver Jon H. Fiva og Askill H. Halse i DN, lørdag 8. oktober.

Endringer i sosiale normer kan bidra til å løse selv globale problemer. Karine Nyborg i DN, fredag 7. oktober.

Boligprisene stiger voldsomt for tida. Men er det egentlig noe problem? Katinka Holtsmark i Klassekampen, fredag 30. september.

Alle er enige om tidlig innsats. Men hva skal den gå ut på? Simen Markussen i DN, fredag 30. september.

Samlet etterspørsel er for lav i de rike landene, selv om renten er nær null. Det må politikken ta hensyn til, skriver Steinar Holden i DN, 29. september 2016.

Lang ventetid på asylsøknad er dårlig integreringspolitikk og dårlig samfunnsøkonomi, skriver Mari Rege i DN, fredag 23. september.