I media - Side 10

50-åringene får problemene hvis regjeringen hever grensen for hvor lenge folk kan jobbe, tror professor Steinar Holden. Dagens Næringsliv, mandag 16. mars 2015.

Tøyler den skandinaviske modellen overklassen?, spør Kalle Moene i Dagens Næringsliv, lørdag 14. mars.

«En veldig dårlig idé» å satse på det nå, mener Ragnar Torvik i Dagens Næringsliv, fredag 13. mars.

Kunnskap om evnen til selvregulering kan tyde på at karakterer i orden og oppførsel bør avskaffes, skriver Mari Rege i Dagens Næringsliv, fredag 13. mars.

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets støtter NHO-sjefens idé om å  skattlegge bolig likt som andre investeringer, men han advarer sterkt mot å gjøre det raskt. Ragnar Torvik i Dagens Næringsliv, tirsdag 10. mars.

Den store usikkerheten i fremtidige oljeinntekter og avkastning fra Oljefondet taler for stor forsiktighet i bruken av oljeinntekter fremover, skriver Steinar Holden i Dagens Næringsliv, torsdag 19. februar.  

Nyskapning er framtidens Norge – men kontroll og rapportering fratar oss skaperkraften. Kalle Moene i Klassekampen, mandag 16. februar.

Professor Steinar Holden synes politikken for bruk  av oljepenger bør endres, men ikke slik som sentralbanksjefen foreslår. Dagens Næringsliv, mandag 16. februar.

Kortere arbeidsuke trenger ikke bety at vi er late. Det kan like godt bety at vi har råd til det gode liv. Kalle Moene i Aftenposten, lørdag 14. februar.

- Det at Norge skal være en innovasjonsnasjon er bare tull, og en misforståelse som er ganske utbredt, sier professor Kjell Gunnar Salvanes til Bergens Tidende, fredag 13. februar.

60-åringene trenger ikke å smake pisken for å jobbe lenger. Det holder lenge å gi dem gulrøtter, skriver Simen Markussen i Dagens Næringsliv, fredag 13. februar.  

Økonomiprofessor Kalle Moene mener den norske økonomien ligger godt an, og viser til en produktivitetsvekst i verdensklasse. Han får støtte fra Statistisk sentralbyrå. Klassekampen, 12. februar.

Produktivitetsvekst fordrer omstilling. Spørsmålet er hvordan vi best smører hjulene for å få det til å skje, skriver Karen Helene Ulltveit-Moe i Dagens Næringsliv.

Det er ikke bare arbeidsmiljøloven som avgjør, også bedriftenes valg og de ansattes involvering er viktig, skriver Kalle Moene i Dagens Næringsliv, lørdag 31. januar.

En jentes sannsynlighet for å velge fulltidsarbeid som voksen avhenger i stor grad av oppvekstmiljøet, skriver Mari Rege i Dagens Næringsliv, 23. januar.  

Siv Jensen bør bevilge ekstra penger til vei, bane og offentlige bygg for å  bremse økt ledighet, ifølge toppøkonomer. Ragnar Torvik og Knut Røed i Dagens Næringsliv, fredag 16. januar.

Det er langtfra klart at mindre regulering gir mer  tillit, slik professor Ola Kvaløy påstår, skriver Karine Nyborg i Dagens Næringsliv, torsdag 8. januar.

Yaras bruk av bestikkelser kan føre til økt korrupsjonspress mot andre norske selskaper, frykter økonomiprofessor. Kalle Moene i Dagsavisen, tirsdag 6. januar.

De fleste som anmeldes for trygdesvindel er menn, bosatt i store byer, som mottar stønad samtidig som de er i jobb. Simen Markussen i Dagbladet, 6. januar.

Politiske fasadeinvesteringer kan skjule korrupsjon og favorisering, skriver Kalle Moene i Dagens Næringsliv, 27. desember.

Scheel-utvalget gir en gavepakke til multinasjonale selskaper, men glemmer norske gründere, skriver Karen Helene Ulltveit-Moe i Dagens Næringsliv, fredag 12. desember.

Sammenhengen mellom fagbevegelsens fall og veksten i ulikhet mangler i Thomas Pikettys analyse, skriver Kalle Moene i Klassekampen, fredag 12. desember.

Både topplønninger og skattereformer er i vinden – hver for seg. Men koblingen mellom dem er kanskje enda mer interessant, skriver Bård Harstad i Dagens Næringsliv 5. desember.

Oljefondet bør selge seg ut av olje- og gassaksjer for å redusere risikoen til den fremtidige avkastningen fra fondet, skriver Steinar Holden og Michael Hoel i Dagens Næringsliv 5. desember.

Den gryende økonomiske veksten er skjør i Colombia. Er det slutt nå?, spør Kalle Moene i Dagens Næringsliv 22. november.