Aktuelle forskningssaker

Illustrasjonsbilete
Publisert 18. des. 2017 08:00

Ny studie av innføringa av norske jordmødrer for over hundre år tilbake kan fortelje oss meir om korleis velferdsstaten vår har vakse fram. Forskarane ønskjer å finne ut om nokre av desse erfaringane også kan vere relevante for dagens fattige land.

Marianne Tønnessen
Publisert 28. nov. 2017 09:11

Demograf Marianne Tønnessen ser på hvordan den norske befolkningen endrer seg av at mennesker flytter innenlands og over landegrenser.

Bilde av soldater i hæren.
Publisert 6. nov. 2017 08:53

Gjer auka innvandring oss mindre villige til å bidra til det kollektive? Og kan i tilfelle personleg kontakt og venskap bøte på denne motviljen? For å finne svaret har økonomar studert romkameratar i militæret.

Bilde av Moene foran en tavle påskrevet med formler og grafer
Publisert 31. okt. 2017 15:12

Økonomer ved Universitetet i Oslo påpeker usikkerheten i prestisjefylte rangeringer. Tirsdag 31. oktober kom Verdensbanken med rapporten for 2018.

Kalle Moene og Debraj Ray
Publisert 9. mars 2017 15:07

Kalle Moene og Debraj Ray har blitt intervjuet om hvordan grunnlønn kan bidra til å løse stadig økende ulikheter, arbeidsledighet, globalisering og automatisering av produksjon.