Forskningssaker

Registrer deg for å motta nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer.

Se også aktuelt fra ARENA

Brexit-hus
Publisert 5. sep. 2017 10:52

– Verden er i bevegelse, og det er både spennende og skremmende, sier professor emeritus i statsvitenskap Johan P. Olsen. – Vi hadde en lang periode hvor europeisk integrasjon ble sett på som noe uproblematisk. Så kom Brexit som et sjokk.

Publisert 2. juli 2017 07:00

22. juli-kommisjonen i Norge var lukket og dominert av direktører og eksperter. Kommisjonen for lagring av atomavfall i Tyskland var åpen og dominert av interessegrupper og politikere. Hva fungerte best?

Publisert 30. mai 2017 11:43

Økonomers innflytelse har stor betydning for politikkens innhold, skriver Johan Christensen i sin nye bok, der han avslører at nøytrale byråkrater ikke finnes.

Hillary Clinton i Beijing 1995
Publisert 8. mars 2017 15:07

Likestillingens globale vilkår er truet, advarer Cathrine Holst på den internasjonale kvinnedagen.

Universitetsplassen
Publisert 6. feb. 2017 13:22

Halvparten av alle jobber i Norge vil kreve en mastergrad innen de neste ti årene. Derfor blir det stadig viktigere å sørge for at universitetene lykkes, sier forskere ved ARENA-prosjektet FLAGSHIP til University World News (UWN).

Publisert 1. des. 2016 16:33

Johan Christensen snakket om offentlige utredninger i skjæringspunktet mellom forskning og politikk under Partnerforums høstkonferanse.

Group photo of the heads of GLOBUS' research groups
Publisert 10. nov. 2016 15:53

EU har et uttalt mål om å fremme rettferdighet på globalt nivå. Men hva er egentlig EUs bidrag? Og hva er en rettferdig utenrikspolitikk? Dette var blant spørsmålene som ble diskutert da det ARENA-koordinerte forskningsprosjektet GLOBUS ble lansert.

Publisert 3. mai 2016 11:04

ARENA har fått innvilget midler fra Horisont 2020 for å etablere et PhD-nettverk som skal undersøke EUs legitimitet. Professor Chris Lord skal koordinere et nettverk bestående av 20 europeiske partnere.